EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenBemutatkozás

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a tatai

 Móricz Zsigmond Városi Könyvtár honlapján!

 

A sikeres és boldog élet egyik feltétele, hogy mindenki elérhesse a tanuláshoz, az önműveléshez, a kikapcsolódáshoz és a személyes vagy szakmai döntésekhez szükséges tudást, információkat.

Ebben szeretne segíteni Önöknek a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár, mint közgyűjtemény.

Jelenleg 150.000 kötetet meghaladó dokumentumállomány, számos napilap, hetilap- és egyéb folyóirat valamint hangos könyvek, CD-, DVD- és helytörténeti gyűjtemény várja az érdeklődőket. Az agostyáni illetve a kertvárosi városrészben két fiókkönyvtár is olvasóink rendelkezésére áll.

Felkészült munkatársaink segítséget nyújthatnak Önnek, hogy megtalálja a munkájához, a tanulásához szükséges információkat. Hasznos ötleteket és tanácsokat kaphat kedvenc időtöltéséhez, korszerű technika segítségével kalandozhat a világhálón. A könyvtárközi kölcsönzés révén kérésére az ország más könyvtárából is megkérjük a szükséges irodalmat.

Könyvtárunkat az egyre magasabb szakmai színvonal érdekében a fenntartó Tata Város Önkormányzatának forrásain túl az Európai Unió és Magyarország anyagi támogatásával is fejlesztjük.


Sok szeretettel várjuk Önt könyvtárunkban valamint programjainkon.

 Szép napot, tartalmas időtöltést kívánok Önnek!

 

Sinkó Ildikó

igazgató


A Móricz Zsigmond nevét viselő tatai városi könyvtár 1949-től, alapítása óta egyike a város leglátogatottabb, s bízvást mondhatjuk, legkedveltebb művelődési intézményeinek. Az elnevezés az éppen aktuális politikai, közigazgatási modelleknek megfelelően változott (járási, városi, közművelődési, most éppen nyilvános könyvtár a besorolás) de a lényeg nem módosult:

Tartalmas, magas szintű szolgáltatást nyújtani a használóknak, felnőtteknek és gyermekeknek a városban. Biztosítani a hozzáférést az információhoz, a tanulmányokhoz szükséges szakanyagokhoz, s a szabadidő eltöltéséhez szükséges színvonalas irodalomhoz - kielégítve ezzel a legkülönfélébb olvasói igényeket is. Ezen dolgoztak, dolgoznak a könyvtár munkatársai évtizedek óta, szem előtt tartva az egyre változó érdeklődést, a technikai változásokat. Így az évek folyamán a könyvek és folyóiratok mellett elkezdtük gyűjteni a nem hagyományos könyvtári dokumentumokat: a videót, majd a DVD-t, a multimédiás és zenei CD-ket. Legújabban a hangoskönyvek gyűjtését kezdtük el, melyekkel a látásukban korlátozott használóinkat segítjük, biztosítva számukra az irodalmat - CD-n, kazettán!


A város területi aránytalanságait segítendő két fiókkönyvtár áll olvasóink rendelkezésére az agostyáni illetve a kertvárosi városrészben, biztosítva elsősorban az ott élőknek a könyvtári szolgáltatásokat.

A könyvtár a kölcsönzésen, információkutatáson túl a könyvtárközi kölcsönzés lehetőségét is megadja használóinak, kérésükre az ország bármely könyvtárából megkérve a szükséges irodalmat.

Kialakítottuk számítógép-parkunkat. A gépek használatával olvasóink közvetlenül is hozzájutnak a keresett információhoz az Interneten keresztül, hiszen fél óra ingyenes hozzáférést biztosítunk számukra.


A könyvtár - járási könyvtári megalakulása óta - 2013-ig ellátó és módszertani központja volt a városkörnyék, vagy ahogyan a korszerű terminus technikus nevezi: a kistérség községi könyvtárinak is. 

A hozzánk tartozó községek voltak: Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Naszály, Tardos, Kocs, Vértestolna, Szomód. Számukra biztosította a könyvtár a szakszerű állománygyarapítást, folyóiratok és más információhordozók beszerzését.


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co