EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

A TÁMOP 3.2.4 jelű pályázat lezárását követően nem állt meg az élet könyvtárunkban - saját erőből próbálkozunk továbbra is színvonalas kulturális rendezvényeket biztosítani az érdeklődők számára.

"Zengő könyvtár" című programsorozatunk célja, hogy fiatallal és időssel egyaránt megismertessük és ezáltal megszerettessük a különböző zenei műfajokat. Híres zenész, elismert tanár és kamarazenekar is járt nálunk.


Könyvtárunk a TÁMOP 3.2.4 jelű pályázat keretében vállalta, hogy több - Tatához, híres szülötteihez, természeti és épített kincseihez kapcsolódó - rendezvényt is szervez.

Klasszikus hagyományt folytat a Könyves-szerda, ám mégis más, mint az eddig megszokott író-olvasó találkozók. Más annyiban, hogy a tatai közönség új csoportjait is megszólítjuk, másrészt pedig olyan előadókat hívunk meg, akiket eddig csak szerettünk volna, de nem volt rá mód. Részben azért, mert az anyagi eszközök nem tették lehetővé, részben pedig azért, mert tőlünk (térben) messzebb élnek. Havi rendszerességgel, a hónap első felének egyik szerdáján rendezzük a találkozókat, általában délután öt órakor.

Idén október 3. és 9. között került sor az Országos Könyvtári Napok című programsorozattra. Mint hazánkban minden könyvtár, Intézményünk is számos programot kínált ezen a héten.


A város teljes lakosságát célozza meg olvasásnépszerűsítő programunk, az Olvasta? Olvas Tata! műsor. A helyi média nyilvánosságának segítségével, helyben ismert, hiteles emberek közreműködésével hozzuk közel az irodalom művészi és népszerű alkotásait az olvasókhoz. A TV-felvételeken a városlakók személyes ismerősei szívesen és érdekesen beszélnek 2-3 percben kedvenc könyvükről, másoknak is ajánlják, felolvasnak belőle egy kis részletet. A felvételeket megtekinthetik a Tatai TV-ben, archiváljuk, honlapunkon megnézhető, DVD-n ajándékozható lesz.

A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár arra vállalkozott, hogy az elkövetkező másfél évben megismertesse a mesék és a mesélés világával... - a felnőtteket. Szakértő előadók tartanak előadásokat, beszélgetnek a közönséggel arról, hogy mi a mese, miért, mit és hogyan meséljünk.

[ 1 ]
Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co