EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

Szepes Mária: A vörös oroszlán

Valaha betiltották. A tiltott gyümölcs édesebb, mondják. Na, ezt nem kell tiltani ahhoz, hogy letehetetlen legyen! Megerősített engem abban, amit már sokan vallanak, hogy az élet örök. Évekig kerülgettem a könyvet, volt, hogy csak belelapoztam, aztán sokáig semmi, majd bele-bele olvastam, ismét semmi. Aztán valahogy mindig szembe találkoztam vele, mintha megszólított volna, hogy most vegyem kézbe és olvassam el, mert eljött az ideje. Engem megrendített, megborzongatott. Örök élet? Reinkarnáció?


Pál Mária olvasónk ajánlásával

Asperján György: A Labancz Anna-gyilkosság

A miskolci kórházban dolgozó fiatal ápolónőt, Labancz Annát 1970-ben gyilkolták meg, de mivel gyilkosát a mai napig sem azonosították, számos rendőrt és újságírót foglalkoztat manapság is a téma. Így tett Asperján György író, költő, amikor 1990-ben – az ügy elévülése után - megkezdte a teljes nyomozati anyag tanulmányozását. A szerző a rendőrségi jegyzőkönyvek, illetve az áldozat naplójának és leveleinek felhasználásával írta meg hiteles regényét.

Labancz Anna a halála után lett legendává. A bűnügyhöz tapadó titokzatosságból gyorsan mítosz épült. Labancz Anna a miskolci műszaki egyetem klubjaiba járt szórakozni, esténként pedig rendszeresen táncolt a leendő vagy frissen végzett mérnökökkel. Pletykák keringtek Labancz Anna orvosokkal való flörtöléséről, melyeknek az adott alapot, hogy a család diplomás emberhez kívánta feleségül adni.  Asperján György nyomozása során kronologikus sorrendbe illesztette az eseményeket, s könyve végén meg is nevezte az általa feltételezett tettest, kinek személyével az ügy egykori nyomozói közül többen is egyet értettek.

Oknyomozó riport, vagy mondhatni dokumentumregény a Labancz Anna-gyilkosság című könyv, de tekinthetjük egyszerűen csak hitchcocki, bizarr, lélektani kriminek is. Lebilincselő olvasmány, mely hűen ábrázolja a tapasztalatlan, naiv lány észjárást, azt, ahogyan egy fiatal nő érzékeli, félreértelmezi a körülötte lévő világot. A vesztébe fut.

Dományi Zsuzsa könyvtáros ajánlásával


Dr. Zacher Gábor-Dr. Koncz Tamás:
A Zacher – Mindennapi mérgeink„Nem tudom, hogy mennyire tart jó felé a világ. Ezt a világot a mostan fiatalok alakítják saját maguknak, mert számukra ez már kicsit idegen és más. De igyekezzenek ezt olyanra formálni, hogy azért élhető legyen. És nem biztos, hogy ebbe a pszichoaktív szereknek bele kell tartozniuk.” Kedvenc toxikológusunk Dr. Zacher Gábor. Hiteles, egyenes ember. Ez a könyv szól a függőnek, kevésbé függőnek, szülőknek. Én a gyermekemnek is kezébe adom, hogy azután együtt beszélgethessünk róla, szóval mindenkinek ajánlom. Életszagú, megtörtént eseteket mesél el, olykor humorosan, sokszor pedig halálosan komolyan. Tehát lehet jókat derülni is, de egy biztos: komolyan kell venni!!


Pál Mária olvasónk ajánlása


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co