EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

2017. május 24-én Arany János műveinek nőalakjairól tartott előadást Santavecz Anita a tatai könyvtárban. A program a 19. század legsokoldalúbb magyar költőjének kétszázadik születésnapja alkalmából került megrendezésre.

Könyvtárunk népmese-gyűjtést szervezett a rahói magyar fiataloknak. A könyvcsomagot a gyermekek között élő Simon Andrea juttatta el Kárpátaljára. Könyvtárunk ezzel hozzájárult az ottani magyarság identitásának megőrzéséhez, a néphagyomány ápolásához. Részletek >>


2017. május 17-én Horváth Kristóf „Színész Bob” tartott slam poetry műhelyt középiskolás fiataloknak a könyvtár olvasótermében. A program egy rendhagyó irodalomórára emlékeztetett, ahol ugyan előkerültek nagy költőink versei is, de fontosabb volt a diákok részvétele, az alkotó együttgondolkodás.

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendége volt 2017. április 28-án Lackfi János, József Attila-díjas költő, író. Mivel ezen a napon már tartott egy előadást a gyerek olvasóknak, azt hihettük, talán leheletnyit kisebb elánnal, szolidabb hangvétellel fog neki második előadásának, de nem! A felnőtt közönségnek szóló műsor éppoly energikusra, sziporkázóra sikeredett, mint néhány órával korábbi párja.

Április 26-án Csatári Bence történész, újságíró volt a vendégünk, aki kultúrpolitikai témájú könyveit mutatta be a közönségnek.

Az UNESCO döntése értelmében 1995 óta április 23-a a könyv napja. A nap célja, hogy felfedezzük az olvasás szépségét, és ösztönözzük egymást a könyvek kézbevételére.

Ebből az alkalomból nyereményjátékot hirdetett a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár: izgalmas, érdekes kérdésekből álló műveltségi teszt kitöltésére invitálta a kedves olvasót 2017. április 18-22. között. 


A húsvéti ünnep szellemében tartotta a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár következő, 2017. április 19-i előadását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában.

Az ünnep előtt fejeződtek be ugyanis a jeruzsálemi Szent Sír templom szentélyének felújítási munkálatai. Erről, s a templom történetéről, látnivalóiról hallhattak érdekességeket, láthattak képeket a program résztvevői.

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vers- és prózaíró pályázatot hirdet 12-19 éveseknek!

A márciusi Könyves Szerdán Sándor Anikó tartott előadást. A közönség soraiban ülőkről kiderült, hogy nem csak érdeklődők, hanem valódi rajongók is, hiszen a legtöbben már olvasták az író könyveit.


Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére – immár 20. éve - február 2-a a Megszentelt Élet Napja. E napon a szerzetesi hivatást választó férfiakról és nőkről emlékezünk meg.
A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2017. február 15-i rendezvénye is ezt tette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában. Helytörténeti előadás keretében emlékeztek meg a Tatán letelepült szerzetesrendekről.

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co