EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2017. október 4-én Kelemen Petra Piroska volt a könyvtár vendége. Az Édesanyám sok szép szava című előadás a magyar népmesék eredetéről, a magyar népdalok dallam- és szövegvilágáról szólt.

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2017. október 5-én volt könyvtárunk vendége V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója. A „Csak tiszta forrásból” szlogenhez kapcsolódva ezen a napon a boldogforrásokat próbáltuk megkeresni.„Egy korty derű” című estjével már régóta járja az országot és nagy örömmel látogatott el hozzánk Tatára.

kiállításÚjabb kiállítással örvendeztette meg a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár látogatóit a helyi Kézimunka Klub. Össze-köt-ünk címmel 2017. október 3-án nyitották meg a felnőtt könyvtárban található összeállítást, amely mindenki számára ingyenesen megtekinthető 2017. november 3-ig.

A szeptemberi Könyves Szerda meghívottja Benkő László író volt, akinek regényei a tataiak népszerű olvasmányai közé tartoznak. A középkori magyar történelemtől egészen a barokk időszakig nyúlik írásainak történeti szála, de romantikus élettörténetet, és huszadik századi kalandregényt is írt.

Szent István királyról és az államalapításról tartotta 2017. augusztus 16-i előadását a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában.„Vén katonák közt pap vagyok…” címmel tartotta 2017. július 19-i előadását a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában.

2017. május 24-én Arany János műveinek nőalakjairól tartott előadást Santavecz Anita a tatai könyvtárban. A program a 19. század legsokoldalúbb magyar költőjének kétszázadik születésnapja alkalmából került megrendezésre.

Könyvtárunk népmese-gyűjtést szervezett a rahói magyar fiataloknak. A könyvcsomagot a gyermekek között élő Simon Andrea juttatta el Kárpátaljára. Könyvtárunk ezzel hozzájárult az ottani magyarság identitásának megőrzéséhez, a néphagyomány ápolásához. Részletek >>


2017. május 17-én Horváth Kristóf „Színész Bob” tartott slam poetry műhelyt középiskolás fiataloknak a könyvtár olvasótermében. A program egy rendhagyó irodalomórára emlékeztetett, ahol ugyan előkerültek nagy költőink versei is, de fontosabb volt a diákok részvétele, az alkotó együttgondolkodás.

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendége volt 2017. április 28-án Lackfi János, József Attila-díjas költő, író. Mivel ezen a napon már tartott egy előadást a gyerek olvasóknak, azt hihettük, talán leheletnyit kisebb elánnal, szolidabb hangvétellel fog neki második előadásának, de nem! A felnőtt közönségnek szóló műsor éppoly energikusra, sziporkázóra sikeredett, mint néhány órával korábbi párja.

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co