EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekben

Wass Albert születésének 110. és halálának 20. évfordulójára emlékezve tartotta a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2018. február 21-i előadását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában.

2018. január 31-én immár 4. éve rendezték meg a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban az Ünnepeljük olvasóinkat című rendezvényt. Ennek keretében különböző kategóriák alapján (férfi-hölgy, korosztályok) megjutalmazzák a könyvtár legaktívabb olvasóit. Íme, néhány példa: legtöbb könyvet kölcsönző fiú-lány, férfi-hölgy, a legfiatalabb illetve legidősebb könyvtári tag, legtöbb könyvet kölcsönző iskola (diákok tevékenysége alapján).

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezte a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2018. januári előadásait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában, a Vakok Állami Intézetének Tatai Rehabilitációs Telephelyén és Tata több iskolájában is.

2018. január 10-én Virt László és Nagy Zoltán mutatták be kiadványaikat a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Könyves Szerdáján. A rendezvény időpontja ugyan még messze esett a magyar kultúra napjától, de témája szorosan kapcsolódott ahhoz. Mindkét mű olyan meghatározó személyiségekről szól, akik a magyar oktatás, a zenei kultúra, az irodalom, a közösségi élet, a vallás területén alkottak maradandót.

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy 2018. január 1-től megnöveltük a DVD-k kölcsönzési határidejét 1 hétre, mely további 3 nappal hosszabbítható. Alkalmanként 4 filmet vihetnek olvasóink. A DVD-tagság ára változatlan, 700 Ft/hó. Új DVD-k érkeztek!

Az év utolsó előadását tartották a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár munkatársai 2017. december 13-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Gondviselés Háza Idősek Napközi Otthonában. Ezúttal a Világörökség Kincseivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A karácsonyt várják a Vakok Állami Intézetének Tatai Rehabilitációs Telephelyén is. 2017. december 13-i összejövetelükkor a karácsonyi ünnepkörrel ismerkedtek az intézmény lakói.


Mi mindig jövünk!


2013 óta minden évben nagy sikerrel rendezte meg a tatai városi könyvtár a Családban marad versdélutánt. Így történt ez a 2017-es advent időszakában is.
A program lényege az ünnepre való ráhangolódás, családi együttlét. Nincs versengés, hogy ki mondja szebben a verset. A cél: egymás megörvendeztetése a karácsonyi költemények, gyermekdalok által – előrehozva a szent este meghitt, ünnepélyes hangulatát.

Tolvaly Ferenc legújabb könyve, az orgonaépítő Angster-családról szóló Égi zene megjelenése apropóján érkezett a könyvtárba december 6-án. A könyv témája szorosan kapcsolódik az adventi időszakhoz az orgonazenének és a sokszor elmélyült gondolatoknak köszönhetően. A közvetlen légkör már a pódiumbeszélgetés előtt kialakult.


Tv bemondó, riporter, családanya, barát…és elsőkönyves író. November 22.-én könyvtárunk vendége volt Szakács Zsuzsa (alias Nógrádi Szofi), aki Újraföstve c. könyvét mutatta be a közönségnek. A kézikönyvtár kicsinek bizonyult, szó szerint a csilláron is lógtak (volna, ha a világítótestek állapota ezt lehetővé tenné).


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co