EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenTöbbek között író - találkozás Tolvaly Ferenccel

Tolvaly Ferenc legújabb könyve, az orgonaépítő Angster-családról szóló Égi zene megjelenése apropóján érkezett a könyvtárba december 6-án. A könyv témája szorosan kapcsolódik az adventi időszakhoz az orgonazenének és a sokszor elmélyült gondolatoknak köszönhetően. A közvetlen légkör már a pódiumbeszélgetés előtt kialakult.


Tolvaly Ferencben egy sokoldalú, nyitott személyiséget ismerhettek meg az előadás hallgatói. A marosvásárhelyi születésű író mesélt arról, milyen érzések, gondolatok határozták meg első németországi éveit, miután családjával együtt disszidált 1974-ben. Egy jezsuita kolostorban élve mélyen megérintette a vallásosság. A gimnázium elvégzése után érdeklődése a közgazdaságtan, a filozófia, valamint a teológia felé fordult, de igazán a filmrendezés és a filmgyártás területén tudott kibontakozni.


Humorral emlékezett az 1989-es magyar-osztrák határnyitáson végzett dokumentumfilm-forgatásra. Az abszurd jelenetekben bővelkedő történet megnevettette a közönség tagjait. A rendszerváltás után Magyarországra visszatérő Tolvaly Ferenc Budapesten reklámügynökséget, valamint filmforgalmazó és filmgyártó céget nyitott, és kulturális rendezvények támogatását vállalta.


A tv2 igazgatói posztját betöltve nehezebben született meg egy-egy írás, a kétezres évektől azonban sorozatban jelentek meg kötetei. Első könyve 1978-ban látott napvilágot Benső Végtelen címmel. A Szent Jakab zarándokútról szóló El Camino – Az út 2005-ben jelent meg. A Zsolnay-kódot 2016-ban mutatták be Pécsett, idén pedig az orgonaépítő Angster-család történetét bemutató Égi zene látott napvilágot. Az utóbbi két mű témája – melyekkel a nagyhírű iparosdinasztiáknak állított emléket –, a szívéhez oly kedves Pécs városában találta meg.


A találkozó résztvevői felkészült Tolvaly Ferenc-olvasók voltak, így kérdésekben sem volt hiány. Egy hangulatos és tartalmas beszélgetéssel, valamint dedikálással ért véget a 2017-es év utolsó Könyves Szerdája.

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co