EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenTatára utazott az Utazó Olvasó kiállítás

Autóval érkezett Tatára, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba az Utazó Olvasó fotókiállítás anyaga az Óbudai Platán Könyvtárból.  Célunk az volt, hogy a tatai könyvtár olvasóival, valamint e kistérség érdeklődőivel is megosszuk ezt a rendhagyó, nem mindennapi történettel bíró fotósorozatot. A kiállítást március 31-én nyitotta meg Dallos István fotóművész a Folyosó galérián.

A kiállítás ötletének története még a tavalyi nyárhoz kapcsolódik. Az Óbudai Platán Könyvtár Könyvmegállót hozott létre a Sziget Fesztiválon. Az Utazó Olvasó blog fotósa megörökítette az olvasó fiatalokat, és a fotókat fel is töltötte blogjára. A képek nagy sikert arattak, s ennek hatására született meg a kiállítás ötlete. Az eddig csak digitális formában létező fotográfiákból Juhász István fotós válogatást állított össze, így született meg az Óbudai Platán Könyvtár kiállítótermében a már kézzel fogható fotókiállítás. A felvételeken főleg nagyvárosi tömegközlekedési eszközökön utazó olvasó embereket láthatunk korosztálytól függetlenül. A fotós azt az izgalmas pillanatképet örökítette meg, amikor a közlekedés dinamizmusa találkozik az olvasó ember, az utazó mozdulatlanságával. Ez az utazás nem csak kívülről szemlélhető helyváltoztatás, hanem a könyvbe merülő olvasó belső utazása is egyben. A külső utazás eszköze a metró, busz vagy villamos, a belsőé maga a könyv.


A kiállítás – témájából eredően – vonzza a könyvtárakat, így nem csoda, ha vándorkiállítás lett belőle. Elsőként a Gödöllőn, most pedig Tatán látható a negyven fotóból álló gyűjtemény 2014. április 25-ig. A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár tervezi Olvasó Pontok megvalósítását a közeljövőben. Reméljük, ez a kezdeményezés is valami új, kedvező folyamatot indít majd el a kulturális életben.

Dományi Zsuzsa


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co