EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenRégi és új számítógépes tanfolyamok a könyvtárban


A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2017 nyara óta tart a GINOP 6.1.2 pályázat keretében kezdő és középhaladó számítógépes tanfolyamokat aktív munkavállalók számára. Eddig 4 kurzus zajlott le, amelyen összesen 41-en szereztek sikeresen tanúsítványt, a legutóbbi csoport május végén. Törekedtünk, hogy családias, barátságos légkör alakuljon ki mindenki számára. A tanítványok jelentős része folytatta ismeretei bővítését, ezért a kezdő csoportban tanulók a következő tanfolyamra is együtt jelentkeztek.

Jó hír számukra, hogy a jövőbeni tervek között szerepelnek további, mélyebb számítógépes ismereteket nyújtó képzések! A könyvtár ezért folyamatosan várja azon 16-65 év közötti érdeklődők jelentkezését, akik szeretnének jönni ezekre az ingyenes tanfolyamokra. A részvételi szándékot jelezni lehet telefonon (+36/34/380-281), emailen (olvasoszolgalat@mzsvktata.hu), vagy 2018. augusztus 6-a után személyesen az intézményben is (2890 Tata, Váralja u. 4.). A képzések rendszerint szombatonként zajlanak 13-17 óra között 7+1 (vizsga) alkalommal, de szükség esetén a nap és az időpont a csoport igényéhez igazodva megváltoztatható.

Emellett ősztől szeretnénk olyan tanfolyamokat is indítani, amelyek korhatár nélküliek, vagy igény szerint 1-1 speciálisabb témával foglalkozik (pl. Microsoft Word vagy Excel). Akiket ezek a lehetőségek érdekelnek, szintúgy jelentkezhetnek a fent megadott elérhetőségeken.

Az Infokommunikációs Egységes Referenciakeret (a továbbiakban: IKER) szintjei határozzák meg az egyes tanfolyamok tartalmát. Jelenleg IKER 1 és IKER 2 képzések után érdeklődnek a legtöbben. A szintek tömören a következőket foglalják magukba:

IKER 1: (kezdő) Megismerkedés a különböző számítástechnikai eszközökkel, alapvető használat, egyszerű fájlok létrehozása. Egyszerű böngészés és keresés az interneten, email fő funkcióinak használata. Hanghívó alkalmazások használata.

IKER 2: (középhaladó) Email fiók további lehetőségei (naptár, felhő stb.), bonyolultabb keresés az interneten. Közösségi média szerepe, előnye, hátránya, biztonságos használata. Hivatalos ügyek intézése otthonról (ügyfélkapu).

IKER 3: (haladó) Komolyabb hangsúly esik a gépeken található fájlok hasznosítására (elektronikus olvasás/e-könyv, fájlok keresése), egyszerű programok telepítésére és alkalmazására, az internet egyéb szolgáltatásaira (online vásárlás).

IKER 4: (gyakorlott) A jelentkezők megismerkedhetnek egyszerű blog/honlap létrehozásával és karbantartásával, kép- és videószerkesztéssel, saját hálózat (WIFI) beállításaival.

Dollmayer BeaEseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co