EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)Elérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenNovemberi könyvajánló

Robin Cook: Járvány


Kedvenc olvasmányélményem Robin Cook Járvány című alkotása. Műfaja orvosi krimi. Ez egy könnyen fogyasztható, de fordulatokkal teli könyv. Napjainkban is aktuális kérdéseket feszeget. Ami megírásakor még csak fikció volt, az manapság már szinte megoldandó problémává vált.

Fő kérdései: mit tennénk, mit tudna tenni egy ország, földrész, netalántán Európa, ha felütné a fejét egy végzetes járvány. Hogyan akadályoznánk meg a terjedését? És legfőképp, kinek áll érdekében, hogy elterjesszen egy ilyen veszélyes vírust? Ezeket a kérdéseket kutatja a könyv ifjú hősnője Marissa Blumenthal, aki néha élete kockáztatásával megpróbálja kibogozni az összeesküvés kusza szálait.

Ősrégi gyöngyszem, de nekem mégis ez az első komolyabb könyvélményem. Kiskamaszként szünidőben az ágyon fekve (Facebook híján) a plafont bámultam, mikor behozta édesanyám. Egy ismerőse ajánlotta a számára, hogy adjon egy könyvet a kezembe, ne unatkozzak már annyira. Erre esett a választása. Én végiggondoltam addigi kötelező olvasmány élményeimet és már az elején elment a kedvem az egésztől, de azért nagy nehezen belelapoztam. És megtörtént, amire nem számítottam. A sorok kezdtek képekké összeállni, a fantáziám pedig kiszínezte a képeket. Egy ismeretlen világban találtam magam és belecsöppentem az olvasmányba. A szerző leírását alapul véve, de én hoztam létre a szereplőket és az események úgy pörögtek, mint a filmeken. Ha szünetet kellett tartanom, alig vártam, hogy folytathassam az olvasást. Átéreztem a szereplők helyzetét, gondjait és végig szurkoltam nekik. Ez addig számomra ismeretlen élmény volt. Nemsokára filmen is láttam a történetet. Már nem volt ugyanaz. Nem én képzeltem el, hanem valaki más, nem tudtam úgy beleélni magam.

Az olvasás nemcsak élményt, de célt is adott. Elkezdtem falni a könyveket. Regények, novellák, világ és magyar irodalom mind-mind terítéken voltak. Érettségi körül elhatároztam, hogy irodalom tanár leszek. Ez nem valósult meg, mert csak tanító lettem, de a könyvek szeretete máig megmaradt.  Mert, ha egy könyvet a kezedbe veszel, annak illata van, ha kölcsön kapod története is. A kedvenceid árulkodnak rólad, a jellemedről. Elmesélnek örömöt, bánatot egyaránt és mindig a szerző valamely üzenetét hordozzák számodra.


Molnár Nikoletta olvasónk ajánlásával

A könyvet olvasóink a krimik között találják, jelzete C 27.


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co