EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenNagy könyvelhagyó hétvége

Minden eddiginél sikeresebben zárult a Nagy Könyvelhagyó Hétvége Tatán a résztvevők számának tekintetében. 2016-ban nyolcadik alkalommal rendezték meg országosan ezt az akciót, és a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár harmadik alkalommal csatlakozott hozzá.

A tatai könyvtárosok ezen a tavaszon is elhagytak jó néhány könyvet a város buszmegállóiban, várótermeiben, postahivatalaiban, tóparti padjain, de mindezt nem szórakozottságból vagy feledékenységből tették, hanem azért, hogy játékra csábítsák Tata könyvszerető lakosait. Hiszen a cél idén sem változott: a figyelem középpontjába állítani a könyvet, az olvasás szeretetét azáltal, hogy egyszerre több OLVASÓ EMBER veszítse el egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse. Ennek jegyében veszítettek el a könyvtárosok leporellót, mesekönyvet, ifjúsági regényt, krimit, klasszikus regényt, verses kötetet, szakácskönyvet és más ismeretterjesztő művet.
Az akció hivatalos oldalán, a veszitsel.konyvtar.hu oldalon hatan jelezték, hogy az általunk elhagyott könyveket megtalálták. A megjegyzés rovatba írtakat örömmel olvastuk: „Remek ötlet ez a játék!”; „Váratlan meglepetés, örülök neki. Kár hogy nem találtam többet, remélem lesz több is. Várom, hogy veszítsek, és egyben találjak valami újat.”, vagy a legbiztatóbbat idézve: „Kicsit hosszú, de el fogom olvasni és aztán elveszítem” – írta egy megtaláló Remarque: A három bajtárs című regénye megtalálásakor. A legnagyobb sikernek azt tekintettük, hogy többen azután, hogy az általunk elveszített könyvet megtalálták, maguk is regisztráltak, és a saját könyvtárukból veszítettek el könyvet. Ezt pedig más meg is találta, tehát a láncreakció beindult!
Az már csak hab a tortán, hogy nyereményjátékban is részt vehettek a játékos kedvű megtalálók, ha lefotózták a frissen megtalált könyvet, és feltöltötték a játék hivatalos közösségi oldalára. Jövőre még nagyobb részvételre számítunk, addig is jó olvasást kívánunk mindenkinek!

 Dományi Zsuzsanna

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co