EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenKincsekre leltünk az Arany-Buszon

Arany-Busz várta a közönséget a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezésében Tatán.  Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából nyílt utazó kiállítás 2018. szeptember 10-11-én és 13-án várta látogatóit.

A tárlat megálmodói interaktív játékok, eszközök segítségével próbálták meg közelebb hozni a költő életét, munkásságát, verseit az iskolások számára. A hangulatos megjelenítés úgy a busz küllemében, mint belsejében magával ragadta a látogatót. A csoportok miután felszálltak a járműre, valós jegykezelő géppel érvényesítették jegyeiket, majd a különféle ötletes cselekvések által kezdték begyűjteni az információkat. A kiforgatható puzzle darabok egyik irányból a költő arcképét mutatták meg, másik oldalról pedig a verseiből, balladáiból idézeteket olvashattunk.  A diákok az erejüket  is bizonyíthatták egy kar felhúzásával, - közben a monitoron követték, hogy az általuk kifejtett erővel milyen messzire sikerül hajítaniuk a malomkövet -, valamint egy hosszú rúd fél kézzel való felemelésével mutathatták az utat, na nem Buda irányába, hanem a tatai vár felé.
A kiállításon kiemelt helyet kapott a Családi kör című költemény, valamint a Híd-avatás, a Tetemre hívás és a Walesi bárdok című balladák. Sokan, amikor ezeknek a műveknek az első sorait olvasták, a folytatást már fejből szavalták.
A tatai gimnáziumok és általános iskolák mellett a térség iskoláiból is érkeztek diákcsoportok, hogy az Arany Jánossal kapcsolatos ismereteiket kiegészítsék a tárlat anyagával. Tizenegy iskola mintegy 600 diákja nyert betekintést az összeállításba. Könyvtárunk büszke rá, hogy helyet adhatott egy ilyen nívós kiállításnak, és reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetőség hasonló szervezésre. Ami pedig az Arany-Buszt illeti, nos, „ez a busz már elment”.

Goldschmidt Éva


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co