EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenGrecsó Krisztián járt nálunk

2019. február 13-án este Grecsó Krisztián látogatott el a Könyves Szerdára. Az író-olvasó találkozó pódiumbeszélgetésén sok minden szóba került, így a másfél óra pillanatok alatt elrepült. A népes közönség régi ismerősként fogadta az írót, aki nem először járt Tatán.


Grecsó Krisztiánnak 1996 óta jelennek meg könyvei, három verseskötete, öt regénye, egy elbeszélés és egy tárcagyűjteménye látott napvilágot. Első regénye, a 2001-ben kiadott Pletykaanyu hozta meg számára az országos ismertséget. Jelenleg legújabb regénye, a Vera bemutatójára készül. Erről és korábbi könyvéről, a Harminc év napsütésről is beszélt a találkozón. Jellegzetes stílusa és a múlt örökségeivel, a kis- és nagyközösségek emberi sorsaival foglalkozó művei rendkívül népszerűvé tették írásait. Családjának és szülővárosának kapcsolatai és történetei sokáig elkísérték a művek megszületésénél, amikor pedig Budapestre költözött, bekerültek műveibe a fővárosi élet elemei, figurái is. Új kötete, a Vera egy örökbefogadott kislány történetét meséli el.


Az írónak – több hónapos kényszerpihenője után – a 2019-es éve rendkívül eseménydús lesz. Grecsó Krisztián az írás mellett arról is beszélt, hogy gyakran áll színpadra, olyankor zenél, énekel, vagy felolvas. Több produkcióban vesz részt, amiben társai olyan ismert előadók, mint Dés László és Dés Mihály, Kollár-Klemencz László és Hrutka Róbert. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb produkcióját, a Rájátszás nevet viselő zenei társulatot író-, költő-, és zenész-barátaival hozta létre.


A pódiumbeszélgetés után a közönség tagjai is kifaggatták a szerzőt, és hosszú sor állt fel a dedikáláshoz.  Grecsó Krisztiánnal egy igazán tartalmas és kellemes estét tölthettek együtt olvasói a tatai könyvtárban.


Makuvek Nóra

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co