EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenEgyetlen könyvet írunk

A könyv már elkészült. Május közepén megjelenik, de addig csak a szerencsés tataiak hallgathattak belőle részleteket, hiszen a kiadón, a Magvető Könyvkiadón kívül, mások számára még hozzáférhetetlen. 2014. április 16-án Grecsó Krisztián vendégeskedett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, ahol a Könyves Szerda újabb rendezvényén szemelvényeket olvasott fel a már kiadás alatt lévő, legújabb könyvéből.

Megyek utánad. Ez a két szó, melyet a regény címéül választott az író, ismét a családhoz kapcsolódik. A múlt szálai, melyek át-, meg átszövik a jelent, mindnyájunk életét, felfejthetetlenül épülnek be sorsunkba. Egy ponton kell csak meghúzni az egyik szálat, s már a sorsok sokféleségébe, kapcsolatok, kötődések sokaságába látunk bele. Ahogyan a Mellettem elférsz – az előző regény – a nagyanya szemüvegén és sorsán át ábrázolt életeket a múlt század harmincas éveiből, így ez a mostani az ötvenes évek történéseit is felvillantja, annak ellenére, hogy a mában játszódik. „Az író mindig a saját, egyetlen regényét írja”- fejtette ki Grecsó Krisztián. Ő is ezt teszi: mindig más és más szemszögből tárja elénk a hozzá közel állók életét, beágyazva a társadalmi mozgások hullámzásába. Nagy példaképei, Móricz Zsigmond és Szabó Magda szintén mindig azt az „egy” regényt írták, csak eltérő nézőpontokból közelítve a témához.

Az új regényéből felolvasott részletek feszült, izgalmas pillanatokat teremtettek, s különös fénytörésbe kerültek azáltal, hogy az író elmesélte a megírt történések valóság-magját is. Azt már megszokhattuk – hiszen nem először jár nálunk a szerző-, hogy lendületes, friss előadásmódja mindig rokonszenvet ébreszt a hallgatóságban, ám ezen az estén különösen szellemesen, érdekesen, megragadóan beszélt, s ahogyan elmondta, számára is izgalmas volt első ízben beszélni az éppen megszületett munkájáról.

Jó volt látni a dedikálásra várók hosszú sorát, akik a már régebben megjelent Grecsó művekkel járultak az asztalhoz, bizonyítva ezzel, hogy az író könyvei elfoglalták méltó helyüket az olvasók otthonaiban.

Petrozsényi Eszter

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co