EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenDecemberi könyvajánló

Melissa Senate: A szerelem konyhája


Akik kedvelik a gasztroregényeket, azoknak biztos jó szórakozást fog jelenteni a Tercium Kiadó könyve. A kötet szerzője már tíz kötettel büszkélkedhet, magyarul még csak ezt az egyet olvashatjuk.
Ebben a kötetben Holly szerelmi csalódásában olasz származású nagymamájánál keres vigaszt a festői szépségű Kék-Rák szigeten, ami csodálatos üdülőparadicsom. Camilla nagymama nemcsak főzőtanfolyamokat tart itt, hanem jósol is. Holly nagyanyja házában a Kék Rák-szigeten próbálja meg összerakni az életét.  A levegőben folyton-folyvást finom illatok terjengnek: fokhagyma, paradicsomszósz, különféle fűszerek, valamint a frissen gyúrt házi tészta összetéveszthetetlen aromája. Igazi védett, meleg kis zug ez, szívfájdalombéli lábadozásra éppen megfelelő.Holly idilli nyaralása azonban nem tart sokáig, mert Camilla nagyi meghal, és ezután elkezdődnek az izgalmak Holly életében. Bár rajong az olasz ételekért, a finom  tésztákért, sokat kell még tanulnia, hogy fenntartsa nagymamája főzőiskoláját, a Camilla Cucinottát. Nemsok ideje marad a bánkódásra. Kötényt köt és belevág a főzőtanfolyamba. A főzőtanfolyam pedig kész pszichoanalízis. Mindenki válaszokat, megoldásokat keres különböző élethelyzetekre és problémákra, itt még a tanár, azaz maga Holly is érintett. Miközben épp gombát szeletelnek, petrezselymet aprítanak, tésztát gyúrnak, vagy éppen húsgolyót formáznak, kibeszélik magukból a gondokat, összeadják a tudásukat, s az ételek gőzéből próbálják meg kiolvasni a megfelelő lépéseket. S ha netalántán tanácstalanok, legalább a finom ízek öröme megmarad nekik. Lassan, de biztosan kezdenek magukra találni, barátságok, kapcsolatok köttetnek, melyek máris más vágányra terelik mindnyájuk életét. Az igazi fordulat akkor következik be, amikor a tanfolyamra jelentkezik egy tizenkét éves kislány, Mia. Mia azért iratkozik be, hogy megtanuljon vacsorát főzni apukájának. Holly főzőiskolájában minden receptbe bele kell főzni egy-egy kívánságot, gondolatot, anélkül nem is étel az étel. Úgy érezzük, hogy  Camilla nagyi receptjei tényleg varázserővel bírnak, az ételek, amiket megalkotott a saját mágiájukkal hatnak ránk, és titkon változásokat idéznek elő az életünkben.  A kezdeti kísérletekből a próbálkozások során pompás lakomák születnek. Végtére is mi más dolgunk lenne, mint próbálkozni újra és újra, amíg sikert nem aratunk? Ahogy a mondás is mondja: gyakorlat teszi a mestert, és ez nem csupán a főzésre igaz. Holly jó barátokra is lel a tanfolyam ideje alatt és a szerelem sem kerüli el.
Különösen érdekesek azok a részek, amikor Holly Camilla nagyi naplóját olvasva betekinthetett a múltba, és megérti a régi történések miértjeit. A könyv végén még Camilla nagyi jól bevált receptjeit is megtalálhatjuk. Elbűvölő, letehetetlen regény, tele finom olasz ételekkel, emberi érzelmekkel.


Nagy Mária könyvtáros ajánlásával. 


A könyvet olvasóink a szépirodalmi részlegen találják, jelzete S 50.

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co