EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)

ArchívumElérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenAz igazi Anna

Eddig számtalan szebbnél szebb szerepben láthattuk színpadon Kubik Anna Kossuth-, és Jászai Mari-díjas, Érdemes művészt. Az Egy csészényi hang tegnapi előadásán a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében, személyiségének azt az oldalát mutatta meg nekünk, melyet eltakarnak a szerepek. Ezúttal az IGAZI Anna beszélt önmagáról és azokról a versekről, melyek leginkább kifejezik egyéniségét, hangulatait.

Bár műsorának Jóság síró vágya a címe, sohasem egyforma két előadása. A mottóul választott azonos című Ady vers mögé mindig más és más verseket sorakoztat fel, hangulatától, pillanatnyi érzelmi állapotától függően. Mindjárt a nyitó Gyurkovics-vers, a Nemzet, olyan hangot ütött meg, amely meghatározta a gondolatok egész további vonulatát. Az elkötelezett, nemzetéhez hazájához, hitéhez kötődő, felelős magyar művész vallomása volt az este. Megjelent a gyermekkor, a kicsi faluban, Ősiben eltöltött évek, melyek az egyszerű, tiszta értékek megbecsülését ültették el benne.

Szólt az életét meghatározó barátok szerepéről, de mindenekfelett a nemzet életében fontos pillanatok felvillantása tette ki az este legnagyobb részét. Hatalmas érzelmi skálán előadott versek hangulati intenzitása szinte torkon ragadta a nézőket, s együtt lélegeztek az előadóval. Elmondta, hogy a színház legfontosabb feladata: példát állítani a fiatalok elé, követhető értékeket mutatni nekik és hírt vinni számukra. A rendezvényen szép számmal megjelent fiatalok bizonyosan másképpen vesznek részt ez után az élmény után egy történelem órán.

A rendezvény elején a Menner Bernát és a Concerto zeneiskola növendékei kitűnő hangulatot teremtettek a műsorhoz, amelyben sorra hangzottak el legnagyobb költőink, Pilinszky János, Reményik Sándor, Tóth Árpád, Sinka István, Csoóri Sándor fajsúlyos művei. A gondosan felépített előadás végkicsengése, bár könnyed volt, nem fedte el az este folyamán boncolgatott sorskérdések fölötti gondolatébresztő perceket. Vidám, vagy inkább groteszk Lackfi vers humora is inkább volt keserű, semmint kacagtató. Megrendítő, maradandó élménnyel gazdagodva búcsúzott a közönség, örömmel nyugtázva, hogy nagy művészt és igaz embert ismerhettek meg 2014. március 19-én.

Köszönjük az estét Művésznő, köszönjük Anna!

Petrozsényi Eszter

Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co