EGYÉB KATALÓGUSOKKönyvtárunkról

BemutatkozásKözérdekű adatokA könyvtárosokKönyvtárhasználatBibliobox szolgáltatásGyűjteményekKönyvtári dokumentumok
Küldetésnyilatkozat
* Jövőkép
* Küldetésnyilatkozat

* Stratégiai terv
Gyermekkönyvtár

Iskolai Közösségi Szolgálat
Névadónkról
Fiókkönyvtárak

Régi honlap (Archív)Elérhetőségeink

Címünk:
2890 Tata, Váralja u. 4.

Telefon/Fax:
06-34/ 380-281

Hivatalos e-mail:
konyvtar@mzsvktata.hu

Olvasószolgálati e-mail,
hosszabbítás:

olvasoszolgalat@mzsvktata.hu

További elérhetőségek>>>

Lezárt pályázatok


TÁMOP 3.2.13 - Vár a könyvt@r


(Új Széchenyi terv)

 képekbenAugusztusi könyvajánló

Paula Daly: Milyen anya az ilyen?

Lisa Kallisto éppen egy átlagos munkanap átlagos reggelét kezdi meg a családjával, amikor dermesztő hírt kap: legjobb barátnője kislánya eltűnt. Legjobb barátnője kislánya, aki az ő gondjára volt bízva. A könyvet kiemelkedően jó olvasmánnyá teszi, hogy a fő cselekmény – a kislányok eltűnése – mellett számos magánéleti feszültség tűnik fel benne. A mi problémáink, a mi kapcsolataink, a mi félelmeink, a mi gondolataink.

Néhány nap leforgása alatt fenekestül felfordul Lisa élete. Gyötrelmein és lelki vívódásán keresztül megismerjük hétköznapi életét, a körülötte élő embereket, és egy régen eltemetett titkot is. A főszereplő lassan rádöbben, hogy egy látszólag tökéletes életnek milyen borzalmas mélységei lehetnek, és még a legjobb barátját is félreismerheti az ember.

Annak ellenére, hogy magunk is átérezzük Lisa Kallisto felelősségét, valami végig nem stimmel ezzel kapcsolatban. Az eltűnt kislány(ok) mellett neki drukkolunk a legjobban, mert vele együtt járjuk a kálváriáját, tudjuk, hogy jóvá akarja tenni a balesetet, segít, ahol tud, nem alszik, nem pihen, jár az agya. Hibáztatni ugyan tudjuk az események negatív kimenetele miatt, de a bűncselekményért valóban nem ő a felelős.

Az eseményeket több szemszögből követhetjük nyomon, Lisa mellett egy nyomozó, egy pedofil bűnöző, és egy külső narrátor is megszólal. Az író mély emberismeretről ad számot, ezért sem lehet letenni a könyvet, ha egyszer elkezdjük. Olyan történet, ami rólunk szól, ami velünk is megtörténhet, de ezt egyikünk sem szeretné. Hétköznapi szereplők, valódi helyzetek, folyamatosan feloldásra váró feszültség jellemzi Paula Daly lélektani krimijét. Félelmetesen jó.


Makuvek Nóra könyvtáros ajánlásával

A könyvet olvasóink az agostyáni fiókkönyvtárunkban találják, a szépirodalmi részlegen, jelzete D 15. Kérésre nagyon szívesen behozzuk a könyvet Tatára.


Eseménynaptár
<
>
<
>
Nyitva tartás

FELNŐTT RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

9:00-19:00
9:00-19:00
Szünnap
9:00-19:00
9:00-19:00
9:00-13:00
Zárva

GYERMEK RÉSZLEG

Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Vasárnap:

14:00-18:00
14:00-18:00
Szünnap
14:00-18:00
14:00-18:00
9:00-12:00
Zárva

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

JÁTÉK
Helytörténet

Szakdolgozatok

Előadások anyagai

Szócikkek


Letölthető könyvek

Régi folyóiratok3co